Felleshus Vallastaden

oktober 2, 2015
Fredrik Olson
Kommentarer inaktiverade för Felleshus Vallastaden

En unik typ av växthusbyggnad i stadsmiljö, som fungerar som en mötesplats med rekreativa rum och möjligheter att odla större delen av säsongen.

Ett Felleshus är en typ av gemensamhetsanläggning som används av de närboende, i det här fallet de boende i kvarteret runt om. Felleshuset ligger placerat på bostadsgården och innehåller övernattningslägenhet, sällskapsyta med kök, toalett med dusch, förråd och stor takterrass, alltihop omslutet av ett 240 m² stort växthus.

Växthuset fungerar som ett komplement till bostadsgården och står öppen för de boende att bruka som de behagar. Felleshuset blir en naturlig mötesplats mellan grannar och ett utrymme där många olika typer av aktiviteter kan inrymmas. I växthuset finns det stora växtbäddar som skapar en grön och rogivande miljö med flera uteplatser för olika sällskap. Uterummen kan användas större delen av året trots att de är ouppvärmda, med ett klimat skyddat från regn och vind.

vallastaden2017.se

 

 


Felleshus Vallastaden Felleshus Vallastaden Felleshus Vallastaden Felleshus Vallastaden Felleshus Vallastaden Felleshus Vallastaden Felleshus Vallastaden
loading..