Naturhus

november 20, 2013
Fredrik Olson
Kommentarer inaktiverade för Naturhus

Naturhus är ett helhetskoncept som består av tre delar:

växthus, bostad och kretslopp 

Bostaden placeras i ett växthus som skapar ett medelhavsklimat kring huset med fantastiska uterum. Växthuset möjliggör ett slutet lokalt kretslopp med växtbäddar som tar upp näringen i avloppsvattnet och omvandlar det till frukt och grönsaker.

Ett naturhus medför ett lyxigt boende, låg energiförbrukning och ekologi i praktiken. Människan omges av naturliga material, åretruntblommande rosor, vin, kiwi, aprikos, fikon, mandel och persika. Uteplatserna kring huset används från mars-april till långt in i oktober.

• Växthuset skyddar människor och bostaden mot regn, snö och vind. Det isolerade huset kan byggas enklare och med stor frihet.

• Växthuset ger fantastiska uterum med varmare klimat.

• Växthuset reducerar UV-strålningen och minimerar underhållet på fasader och tak.

• Växthuset i kombination med solfångare plus att bostadsdelen lagrar värme från dag till natt ger låg energiförbrukning.

• Kretsloppssystemet tillvaratar näring som av växterna omvandlas till blommor, frukt och grönsaker. Tillsammans med höga krav på utförande, material och energisystem ger ett Naturhus ett minimalt ekologiskt fotavtryck.

Naturhusprincipen tillämpas inte bara på friliggande bostadshus. Stor potential finns också för skolor, förskolor, vandrarhem, äldreboenden, radhus och spa/konferensbyggnader. Även i täta stadsmiljöer.

Bilderna på sidan är alla från Anders Solvarms egen växthusvilla i Sikhall, Dalsland. Byggnaden är ej ritad av Tailor Made arkitekter.


Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus Naturhus
loading..